torsdag 25 april 2013

Torsdagsintervaller - i blåsten

Varför? Jag frågar mig varför ska det alltid blåsa på torsdagar när jag är ledig och har tid att cykla? Har inte vädergudarna begripit att medelåldersfröknar inte är skapta för motvind? SUCK!

Idag bestämde jag mig för att köra intervaller i blåsten. Intervaller är vidrigt och blåst är vidrigt! Men, eftersom minus och minus blir plus i matematiken så kanske två vidriga saker kan bli positiva på cykel. Det visade sig vara en helt felaktig slutsats av frökenhjärnan!

Här trampas det lugnt för att pulsen ska ned
Första intervallen hade jag lite problem att få upp fart och puls och tänkte då glatt att det här kanske inte blir så illa. Nästa varv kom pulsen igång och benen svarade och helt plötsligt flåsade jag som en jakthund och svetten och snoren började rinna. Till saken hör att medelålders fröknar tycker det är läskigt att flåsa, snora och svettas. Misstänker allvarligt att man kan svimma/dö om man blir alltför andfådd. Tredje, fjärde och femte varvet var lika illa som varv två! Svett, snor och brist på luft.


Ler bara för kamerans skull


Sedan fattade jag ännu ett oklokt beslut - att ta ett sjätte varv. I vanliga fall brukar jag nöja mig med fem varv men jag hörde coachens röst i mitt huvud:

-Fröken du måste öka - ut ur bevkämlighetszonen med dig när du tränar!

Varv nummer sex gjorde att motvinden hem kändes som en vägg! Och försök själva att cykla rakt in i en vägg!

2 kommentarer: