måndag 1 juli 2013

Giftemål och cykling

Har fått gå på bröllop i helgen och har kommit fram till att det där med kärlek och giftermål har mycket gemensamt med cykling. Nej, stopp där tänker en del läsare. Nu måste cykelfrökens förkylning satt sig på hennes hjärna och det är dags för psyket nästa! Men, så är inte fallet - låt mig förklara.

Prästen är ju nästan som tävlingsledaren på
ett cykellopp


Först kommer man på att man vill ha en ny cykel/partner och ger sig ut på marknaden och tittar på olika modeller, kanske testar man en och annan modell också. För att såsmåningom komma fram till vad som är viktigt. Ska partnern/cykeln vara trygg och stabil eller en lite hetsigare och lynnigare variant? Vilka komponenter ska man satsa på? Färg och modell är också viktigt, både när det gäller partner och cykel.

Helgens hjälpryttare
När man väl har hittat en cykel/partner gäller det att slå till snabbt innan någon annan snor cykeln/partner mitt framför näsan på en. Det gäller att inte fega! Utan våga satsa för att få det man vill.

Vid själva giftermålet har man hjälpryttare precis som alla duktiga cyklister. Fast här heter de tärnor och bestman.
När sedan cykeln är köpt eller giftermålet genomfört, gäller det att orka i uppförsbackarna och hålla balansen i nedförsbackarna. Och framförallt finna glädje i det vardagliga plattmoset., kära läsare har jag överbevisat er? Cyklinghar mycket gemensamt med kärlek och giftermål! Sedan får man inte glömma att en bröllopstårta är en super cykelfika!

4 kommentarer:

 1. Anonym7/01/2013

  Vilket underbart blogginlägg.
  Grattis till brudparet!

  SvaraRadera
 2. Tina Wessfeldt7/02/2013

  Hahaha vilken underbar liknelse.

  SvaraRadera