torsdag 16 maj 2013

Love and hate

Bilden bedrar - motvinden syns inte utan det ser
bara härlig ut!
Lika mycket som jag älskar att trampa i medvind hatar jag motvind. Så dagens runda blev en runda med mycket "hat". Först var det motvind, motvind, motvind och Pottåkersbacken (lika hemsk som motvind). Måste erkänna att jag höll på att vända redan efter 15 km men då kunde jag höra hur coachen - i mitt huvud - hojtande något om att det är bra träning att trampa i motvind både fysiskt och psykiskt. Det i kombination med att det var sommarkänsla ute gjorde att jag fortsatte - galet!

Hör röster i huvudet -
håller nog på att bli galen :-)
Till slut kom min belöning. Jag svängde upp i medvinden - vilken himmelsk känsla. Åter igen hör jag coachen i mitt huvudet ropa med bestämd röst.... "Mesa nu inte fröken utan lägg i en tung växel och mosa." Så det gjorde jag! Fick faktiskt  till två riktigt snabba 5 km:s etapper. En på 33,3 km/h och en på 35,8 km/h.

Det är  inte helt och hållet positivt att jag lyckades trampa så pass fort helt själv. Försöker nämligen få coachen att inse att det är omöjligt att trampa fort när man är medelålders och fröken. Helst om man först fått slita som en slav i motvinden! Det här kommer alltså att på något sätt komma att straffa sig framöver...

2 kommentarer:

  1. Anonym5/17/2013

    Trodde bara "straffrunda´" fanns i brännboll!? Så fel. Motvind hela vägen hem från jobbet. Jobbigt!

    SvaraRadera
  2. Tänk på det som stärkande träning :-)

    SvaraRadera