fredag 1 november 2013

Cykellycka! (trots punka)

En av alla stigningar
Team Fröken har varit ute på ”äventyr” idag. Teamledaren (coachen) lastade in fröken och Evo (=Spanien racern) i bilen och körde ut oss till en för fröken okänd plats, där packades cykeln och fröken ur. 

Instruktionerna var ”kör mot Riberalbes".  Man kunde tänka sig att coachen skulle släppt av mig högst uppe på en topp. Han är ju mycket medveten om att uppförsbackar och fröken inte är riktigt kompatibla. Men, icke sa nicke.  Turen började med en stigning…. SUCK!


Backigt runt sjön


Väl i Riberalbes blev det en tur kring den gröna sjön – otroligt vackert! Men, upp och ned hela tiden.  Och backar i Spanien påminner inte speciellt mycket om dem som man hittar hemma i Uppsala. De har en helt annan längd och lutning. Egentligen är de inte alls skapta för en medelålders fröken. Men, idag gick det bra. Benen svarade och jag dog inte....

Coachen körde följebilen före och efter mig runt hela sjön – och filmade! Hm…. Han verkade tycka att det var extra kul att filma när jag slet uppför backarna. Bor en liten sadist i honom....
Fikastället i Onda

Fika blev det i Onda och därefter bar det av ”hemåt”.  Till en början gick det lätt och fint.... Men så kommer man till Castellon. Och där blev det som vanligt  kaos och trassligt.Men, till slut hittades cykelbanan till Benicassim. Då gav coachen sig iväg till lägenheten. Själv trampade jag på och kände mig nöjd med mig själv! Fasiken jag är kanske inte så himla mesig när allt kommer omkring.Cykelbanan hittad!
När det är cirka fem km kvar händer det som inte får hända – PUNKA! Konstaterade att det var ett litet hål (pyspunka). Frågan var nu skulle jag ställa mig och byta eller ringa efter coachen? Problemet var bara att där jag befann mig – på Via verde – får inte bilar köra. 

Jag testade och pumpade, ringde coachen och tala om att han fick lov att hämta upp mig i slutet av Via verde. Tre pumpningsomgångar krävdes det innan jag fick slänga in cykeln i bilen. 

Trots punka och hemska uppförsbackar är det här en sådan cykeldag som jag kommer att drömma om i vinter. Helt otroliga 94 km.2 kommentarer: