måndag 23 september 2013

Grönt + orange = sant

Naturen är just nu grön, orange, gul och röd (vackert). Men, det var inte det som fick mig att byta vikter på "skivstången". Nej, det var coachens tjat om bekvämlighetszoner och en artikel, i en av coachens cykeltidningar. Artikelförfattaren skrev att kvinnor ofta har för lätta vikter för att bygga starka muskler (fröken kände sig liiiiiite träffad av detta). Som ni märker har hela bytet av vikter sitt ursprung hos en enda person - coachen.

Inför dagens styrkepass gjorde jag slag i saken och tog av de blå vikterna och satte de gröna i stället. Det innebar att tyngden på skivstången ökade med fem kilo - inget fnissande nu! Fem kilo är oooootroligt mycket för en klen medelålders fröken.

Har dessutom lyssnat på coachens tjat om att jag ska göra "soff-armhävningar". En  form av armhävningar som coachen skapat speciellt för den klena fröken, och de är klart utanför bekvämlighetszonen.Totalt sett innebär detta att det finns en risken att varenda muskel värker i morgon. Men, då vet jag vem jag ska skylla på - COACHEN!!!

4 kommentarer:

 1. Bra jobbat men vad är soff-armhävningar

  SvaraRadera
 2. Soff-armhävningar är ett elakt påfund av coachen :-)

  SvaraRadera
 3. Träningsvärk är den bästa värken :)

  SvaraRadera
 4. Katja du har rätt ;-)

  SvaraRadera